Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Legyen saját méhlegelőd! 2022. április 22.

Legújabb kisfilmünkben kertészeink bemutatják, hogyan készíthetünk méhlegelőt saját kiskertünkben. Aki kedvet kapott hozzá, magkeveréket is kap tőlünk, ha a mától vasárnapig tartó Föld Fesztivál ideje alatt felkeresi a kertészeink állomáshelyét.

A Föld napja alkalmából háromnapos Föld Fesztivállal várjuk a nagyközönséget most péntektől vasárnapig, rengeteg programmal, élménnyel, látnivalóval. Programjaink részeként többek között a méhekkel is foglalkozunk, hiszen ezek az aprócska élőlények nemcsak nekünk, embereknek hajtanak hasznot, hanem a természet háztartása szempontjából is fontosak. Ennek ellenére sajnos ritkulóban vannak, részint a vegyszerhasználat, részint más, az emberi tevékenységgel összefüggő hatások miatt. Nem véletlen, hogy a környezetvédelemben, a természetvédelemben egyre több szó esik a méhek védelméről.

Mi is foglalkozunk a témával, hiszen egyik programhelyszínünkön a méhek, és a méhészet világával ismerkedhetnek látogatóink, Állatkertünk kertészei pedig a Madagaszkár-ház melletti kertészeti állomáshelyen többek között magkeverékkel is kedveskednek azoknak, akik otthon méhlegelőt szeretnének létesíteni.

Kisfilmünkben kertészeink be is mutatják, hogyan varázsolhatunk kiskertünkbe méhlegelőt, amelyet egyébként kisebb méretekben akár egy nagyobb balkonládában is meg lehet valósítani (persze ésszerű különbségekkel, mert amíg a kiskertben henger híján taposással is le lehet nyomni a földet, ugyanez egy balkonládában balesetveszélyes mutatvány lenne).

A Föld Fesztiválon persze nemcsak a méhek, vagy a kerti méhlegelő iránt érdeklődők találnak kedvükre való programot. A teljes programkínálat itt olvasható:

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.