Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Már 785 gramm a kis hangyászsün 2019. július 25.

Szépen gyarapszik a januárban kikelt kis hangyászsün, akit egyelőre még csak a gondozók láthatnak. A legutóbbi mérlegeléskor a kicsi már 785 grammot nyomott. A jövevénynek Európa-szerte csodájára járnak az állatkerti szakemberek.

A világon csak nagyon kevés állatkertben tartanak hangyászsünöket. Így aztán, ha valahol történetesen vannak, már az is egészen különleges dolognak számít. A szaporításuk pedig olyan ritkán sikerül, hogy arra az egész világon felkapják a fejüket az állatkerti szakemberek. Így aztán óriási szakmai eredménynek számít, hogy két hangyászsününk, Tüske és Böki frigyéből utód jött a világra. Az anyaállat az idei év kezdetekor tojt, a tojásból január 12-én kelt ki a kicsi (ami egy emlősállat esetében furcsának tűnhet, de ne feledjük el, hogy a hangyászsünök – akárcsak legközelebbi rokonuk, a kacsacsőrű emlős – a tojásrakó emlősök közé tartozik). A gondozók természetesen nem akarták zavarni az állatokat, így csak március 4-én lestek be a költőerszénybe, ahol ott lapult az egészséges apróság. A jövevény március 12-én bújt ki először az erszényből, majd 25-én már végleg el is hagyta, s utána egy speciálisan a hangyászsünök igényei szerint elkészített költőládában cseperedett tovább.

A hangyászsün gyerek azóta sokat nőt: a legutóbbi mérlegeléskor 785 grammot nyomott. Ez a súly meg is felel korának, figyelembe véve, hogy hamarosan 200 napos lesz. Életének jelenlegi szakaszában egyre inkább elhagyja az anyatejet, és hamarosan kizárólagossá válik a felnőtteknek való tápálék.

Mivel a kis hangyászsün még most is főként a költőládában tartózkodik, a közönség egyelőre nem láthatja. De a terveink szerit hamarosan nemcsak képeket, hanem egy újabb kisfilmet is közzéteszünk róla.

Akit további részletek is érdekelnek a hangyászsünökről, arról, hogy emlős létükre miért raknak tojást, illetve, hogy mi közül van a Bounty kapitányához, annak érdemes elolvasnia áprilisban közzétett cikkünket, amelyben először számoltunk be a jövevényről. A cikkből az is kiderül, milyen ritka eredmény a hangyászsünök állatkerti szaporítása, sőt, a cikkhez még egy kisfilmet is mellékeltünk, amelyen láthatjuk, hogyan nézett ki a hangyászsün gyerek akkor, három hónappal ezelőtt. Ha összehasonlítjuk az akkor készült képkocákat a napokban készült képpel, jól láthatjuk, milyen sokat fejlődött azóta.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.