Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Maya és Lobo lett a két vidrakölyök neve 2022. április 13.

A legifjabb vidrakölyköknél is szavazást hirdettünk a nevek kiválasztására. A voksolás eredményeként a kislány vidra a Maya, a fiú vidragyerek pedig a Lobo nevet kapta. Mindkettő 30 % feletti szavazataránnyal lett befutó a válaszható 7-7 név közül.

A Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett óriásvidrák tartásával, bemutatásával 2014 óta foglalkozunk. Az elmúlt időszakban rendszeres volt a gyermekáldás is, legutóbb 2021 végén születtek kölykök, akik idén márciusban mutatkoztak be a nagyközönségnek.

A korábbi hagyományokat követve ezúttal is szavazást hirdettünk annak eldöntésére, hogy mi legyen a jövevények neve. Mindkét vidragyerek (egy lány és egy fiú) esetében hét-hét válaszható nevet bocsátottunk szavazásra. Az egyik állat esetében a Lobo név a voksok 31,1 %-ával nyert, a másiknál pedig a Maya név 32,9 %-os szavazati aránnyal lett befutó.

A Maya világszerte ismert női név, amely, mivel a szó sok nyelvben létezik, többféle eredetű (ógörög, indiai stb.) lehet. A dél-amerikai tupí nyelvben a jelentése: anya. A Lobo név spanyolul farkast jelent, ami az óriásvidrák esetében azért jöhet szóba, mert elterjedési területének egy részén, elsősorban Argentínában lobo gargantilla, azaz nyakörves vagy galléros farkas néven is emlegetik ezt az állatfajt.

Az óriásvidra kölyköket szüleikkel, és a nevelésükben szintén részt vevő két „nagytesóval" együtt a Pálmaház szomszédságában láthatja a nagyközönség, akár most, a húsvéti hosszú hétvégén is. Az óriásvidrák látványetetését minden nap 13 órai kezdettel tartjuk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.