Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mediterrán növénycsodák 2021. június 28.

Nem kell feltétlenül külföldre utaznia annak, virágzó mediterrán és szubmediterrán növényekben szeretne gyönyörködni! A kertben mostanában virágoznak a leanderek, murvafürtök, jeneszterek, a pontuszi és a magyaltölgyek, valamint a gránátalmák is.

jeneszter (Spartium junceum) Állat- és növénykertünk növényföldrajzi gyűjteményén belül ezúttal a mediterrán és szubmediterrán kollekcióra hívjuk fel a figyelmet: ezek a növények nagyrészt a Varázshegynek is otthont adó Nagyszikla tövében, a déli oldalon pompáznak, hiszen itt vannak olyan helyek a kertben belül, ahol biztonsággal tudunk kevésbé fagytűrő, feltételesen télálló növényeket tartani. A virágzó pontuszi tölgyek (Quercus pontica), magyaltölgyek (Quercus ilex), murvafürtök (Bougainvillea glabra), jeneszterek (Spartium junceum), gránátalmák (Punica granatum) és leanderek (Nerium oleander) mellett érdemes megcsodálni a csikófarkat (annak is egy ritka képviselőjét, amely Ephedra fragilis subsp. campylopoda, illetve E. foeminea néven ismert), valamint legöregebb fügénket (Ficus carica) is. Ez utóbbi már a termését érleli!

leander - Nerium oleanderA mediterrán és szubmediterrán növények mellett természetesen sok más botanikai látnivaló is van Állatkertünkben, amely – ahogy azt sokan tudják –, egyúttal növénykert is. Éppen ezért fontosnak is tartjuk, hogy rendszeresen hírt adjunk növényeinkről. Az elmúlt hetekben, hónapokban például a virágba borult az Állatkertről, a cseresznyevirágzásról, a vadgesztenyéink védelméről, az egynyáriak kiültetéséről, a nektártermő növényekről, a rózsáinkról, illetve a páfrányainkról is beszámoltunk Állatkertünk honlapján.

 

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.