Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Medve névrokonok 2022. január 24.

A hétvégi Mackófarsangra való ráhangolódás jegyében már múlt héten elkezdtünk a medvékkel kapcsolatos érdekességeket közzétenni. Ezúttal egy olyan letölthető és kinyomtatható online „füzetet”, amely a medvék „névrokonairól” szól.

Január 29-én és 30-án, azaz a hónap utolsó hétvégéjén a Mackófarsang várja Állatkertünk látogatóit, sokféle programmal, illetve a 14 éven aluliaknak jelképes árú, 200 forintos belépéssel. Február 2-án pedig megnézzük, lesz-e árnyéka a medvének (tavaly ilyenkor, mivel a világjárvány miatt zárva kellett tartanunk, a medveárnyék észlelést az interneten közvetítettük).

Persze addig is szeretnénk egy-két dolgot elmesélni ezekről az érdekes állatokról. Múlt héten már szót ejtettünk a medvék nyolc különböző fajáról. Rajtuk kívül azonban több más olyan élőlény is létezik, melynek nevében szintén szerepel a medve szó. Egy részüknek, mint például a mikroszkopikus méretű medveállatkának persze a valóságban nincs sok közük a medvékhez, de az olyan állatok, mint a vörös macskamedve (más néven kis panda), a mosómedve, a mézmedve (azaz farksodró) vagy az ormányosmedve viszont, bár nem igazi medvék, de szegről-végről a medvefélék rokonságába tartoznak. Róluk szól az a honlapunkról letölthető, sőt akár ki is nyomtatható online kiadvány, amelyet még a múlt évben állítottunk össze. Mivel az említett állatok legtöbbje a mi Állatkertünkben is látható, őket is érdemes felkeresni. Erre a most hétvégi Mackófarsang kiváló alkalmat jelent.

Csupán névrokonok (PDF)