Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Medvevilág 2022. január 20.

A közelgő Mackófarsang jegyében ezúttal a medvék sokféleségére szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Hiszen a medvefélék családjának nyolc különböző faja található meg Földünkön. Közülük Állatkertünkben két fajt mutatunk be.

Január 29-én és 30-án, azaz a hónap utolsó hétvégéjén a Mackófarsang várja Állatkertünk látogatóit, sokféle programmal, illetve a 14 éven aluliaknak jelképes árú, 200 forintos belépéssel. Február 2-án pedig megnézzük, lesz-e árnyéka a medvének (tavaly ilyenkor, mivel a világjárvány miatt zárva kellett tartanunk, a medveárnyék észlelést az interneten közvetítettük).
Persze addig is szeretnénk egy-két dolgot elmesélni ezekről az érdekes állatokról. Most például arról, hogy milyen sokféle medve népesíti be Földünket. Barna medve, fekete medve, örvös medve, ajakos medve, maláj medve, pápaszemes medve, jegesmedve, óriáspanda: ez a nyolc faj tartozik a medvefélék családjába. Róluk szól az a honlapunkról letölthető, sőt akár ki is nyomtatható online kiadvány, amelyet még a múlt évben állítottunk össze. Akit érdekel a medvék különleges világa, sok érdekességet megtudhat belőle.

Medve „ABC" – a barna medvétől a bambuszmedvéig (PDF)