Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Még egy zsiráfborjú 2015. március 26.

Idén már a második zsiráfellésre került sor Állatkertünkben. Ingrid után ugyanis tegnap Sandra is életet adott egy borjúnak. A kicsit persze most a nem látogatható „szülőszobában” van, de hamarosan a nagyközönségnek is bemutatjuk.

Szerdán újabb taggal gyarapodott a budapesti zsiráfcsapat. Sandra nevű nőstényünk ugyanis a kora délutáni órákban egy életerős zsiráfborjúnak adott életet. Bár a gondozók tudták, hogy az állat vemhes, magát az ellést későbbre várták, s az anyaállat sem mutatta a közelgő ellés szokásos jeleit. Ráadásul zsiráfjaink általában éjjel adnak életet a borjaknak (habár régebben láttunk azért nappali elléseket is Budapesten). Így aztán némi meglepetést okozott, amikor a csapat többi tagjával együtt a kifutón tartózkodó Sandra a nagyközönség szeme láttára kezdett hozzá az elléshez, és az újszülött két mellső patája és orra is előbukkant már. A gondozók természetesen gyorsan beterelték az állatokat az istállóba, s az ilyenkor bevett szokásnak megfelelően Sandrát a „szülőszobaként” használt boxba különítették el.

A most született apróság már a második borja a nyolcesztendős anyaállatnak, s ugyancsak második az idei év zsiráfborjainak sorában, hiszen január 31-én az Ingrid nevű nőstény már világra hozott egy utódot. Ha az Állatkertünkben 1868 óta született összes zsiráfellést tekintjük át, akkor a szerdán született jövevény a harmincegyedik budapesti zsiráfborjú. Vele együtt egyébként összesen kilenc állatból áll jelenleg a fővárosi zsiráfcsapat.

A borjú és az anyaállat az elkövetkező napokban a „szülőszobában” tartózkodik majd, így egy darabig még nem lehet látni őket. A többi zsiráf – köztük a kéthónapos borjú – azonban most is bármikor megtekinthető.