Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Még három kisoroszlán 2013. május 24.

Az Állatkert barátai előtt nem titok, hogy februárban négy kisoroszlán született, akik Magyarország első indiai oroszlánkölykeinek számítanak. Időközben megszületett a második alom is, mivel a másik oroszlánhölgy, Kankai is világra hozta a maga utódait. A három áprilisi születésű kisoroszlánt a mai naptól láthatja a nagyközönség.

Ma mutatkoztak be Állatkertünk legifjabb kisoroszlánjai. Legifjabbak, hiszen már február 15-én született négy oroszlánkölyök, Shirwane és Basil frigyéből. Időközben viszont a másik oroszlánhölgy, Kankai is világra hozta a maga utódait. Kankai három kicsit nevel, akik április 14-én születtek. Kerek két hónappal fiatalabbak tehát féltestvéreiknél. Születésük óta egy elkülönített férőhelyen cseperedtek, így sem őket, sem az anyaállatot nem láthatta a közönség az elmúlt időszakban. Mostantól kezdve viszont az oroszláncsaládunk legfiatalabb tagjait is megtekinthetik a látogatók. Kankai és a három kölyök jelenleg az India ház belső terében látható, a kifutót ugyanis az idősebb kölykök, az anyjuk, illetve Basil, a hím oroszlán használja, méghozzá együtt, hiszen ez elmúlt hetekben a négy kölyköt már az apával is sikerült rendben összeszoktatni.

A most bemutatkozott kölykök június közepe táján, nagyjából kéthónapos korukban kapják meg az első védőoltásokat, ekkor lehet majd megfogni és alaposan megvizsgálni őket. Legkésőbb ekkorra az is kiderül, hogy milyen neműek, és ennek megfelelően fognak majd nevet kapni. A többi kölyökkel, illetve a másik két felnőtt állattal való összeszoktatásuk ezt követően kezdődhet majd meg.

Amint a fentiekből is kiderül, jelenleg összesen tíz oroszlán látható Állatkertünkben, melyek közül heten az idei évben született kölykök. Elmondható tehát, hogy a tenyészérett kort nemrégiben elért fiatal tenyészállataink kiválóan szaporodnak. Ez nem csak azért fontos, mert az oroszlánkölykök nagyon aranyosak, és szívesen gyönyörködik bennük a nagyközönség. Hanem fontos amiatt is, mivel Állatkertünkben ritka indiai oroszlánok (Panthera leo persica) élnek, amelyek szaporítása természetvédelmi szempontból is nagy jelentőséggel bír.