Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Még látogatható a Lepkekert 2019. október 11.

Akár most hétvégén is érdemes eljönni hozzánk lepkenézőbe, hiszen a szezonális bemutatóhelyként, késő tavasztól kora őszig működő Lepkekertünk e hónap végéig még nyitva lesz. Most szép idő is ígérkezik, és a Lepkekerten kívül is sok a látnivaló.

A Lepkekert egyike Állatkertünk népszerű bemutatóhelyeinek. Jóllehet a rovarok és más ízeltlábúak nem feltétlenül tartoznak a közönség első számú kedvencei közé, a Lepkekert lakóit mégis nagyon kedvelik látogatóink. Hiszen hosszasan lehet gyönyörködni pompás színeikben, ráadásul életmódjuk megfigyelésére is nagyszerű lehetőség kínálkozik. Különösen azért, mert a Lepkekertet úgy alakítottuk ki, hogy a közönség bemehet az állatok közé, egy térben mozoghat velük, szabadon sétálhat a lepkékkel benépesített röpdében. Szinte majdnem úgy, mintha csak egy lepkék által sűrűn felkeresett trópusi ligetben tartózkodna.

Ez a bemutatóhely egyébként 2000 óta létezik Állatkertünkben (habár időközben többször áthelyeztük és át is alakítottuk), kezdettől fogva szezonális látnivalóként. Ez azt jelenti, hogy a Lepekert nem látogatható egész évben, hanem csak késő tavasztól kezdve kora őszig, esetleg ősz derekáig áll nyitva a nagyközönség előtt. Az idei szezon – amely sorrendben már a 20. – május utolsó napján kezdődött. Az elmúlt hónapokban a Lepkekert több érdekes lakóját is bemutattuk, a termetes denevérlepkétől a hernyókorban kannibál hajlamú azúrlepkén át egészen a kajmánkönnyeket ivó Júlia-lepkéig.

Az, hogy ősszel mikor fejeződik be a lepkekerti szezon, az időjárástól és az állatok életciklusától szokott függeni: idén egészen október végéig nyitva lesz ez a bemutatóhely. A hátralévő néhány hétben azokkal az állatokkal találkozhat itt a közönség, akik még bebábozódott állapotban az idei utolsó szállítmánnyal érkeztek. Érdemes tehát minél hamarabb jönni, hogy a 21 faj négyszáz egyedéből minél többet lehessen még látni. Most hétvégén például szép idő ígérkezik, nagyszerű alkalmat kínálva egy állatkerti látogatáshoz, amikor persze a Lepkekerten kívül több más látnivalóban is lehet gyönyörködni, több más élményt is ki lehet próbálni. Aki viszont a hónap végéig nem tud jönni, annak jövő nyárig, de legalábbis késő tavaszig várnia kell a következő lepkekerti szezon kezdetéig.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.