Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Még nem engedjük össze a tigriseket 2022. január 7.

Szását, a szeptemberben érkezett hím szibériai tigrist a régebb óta Budapesten élő, és itt már öt kölyköt sikeresen felnevelő nősténnyel szeretnénk összeszoktatni. A folyamat meg is kezdődött, de az összeszoktatást egyelőre szüneteltetjük.

Szásáról tudni kell, hogy már korábban, Budapestre érkezése előtt is hosszabb ideje fennálltak nála olyan rendellenességek, amelyekkel az állatorvosoknak foglalkozni kellett. Ilyen a hátulsó testfél gyengesége, vagy bizonyos gondok az állat táplálkozásával. Ez utóbbiak minden jel szerint az emésztést érintő felszívódási problémákra vezethetők vissza. Ezért is lehetett azt látni az érkezése után közzétett kisfilmünkben, hogy amikor a szállítóládából kiengedtük, az egyébként igen impozáns állat kondíciója érzékelhetően elmaradt Niva, a már tizenkét éve nálunk élő nőstény állat kondíciójától.

Az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk, hogy Szásának hol jobb, hol rosszabb volt az étvágya, és most sajnos megint egy rosszabb periódusban van. Állatorvosaink és gondozóink folyamatosan azon dolgoznak, hogy segítsenek neki megküzdeni ezekkel a nehézségekkel, többször konzultáltunk a veszprémi kollégákkal, hogy az általunk is nagyon megszeretett, most gyengélkedő nagymacska kórtörténetéről minél több információ álljon szakmai csapatunk rendelkezésére. Mivel most Szása egészsége a legfontosabb, a Nivával való összeszoktatást egyelőre szüneteltetjük.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.