Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megnyílt a Pampakifutó és az Ausztrál ösvény, valamint a Lepkekert 2014. június 23.

Pénteken megnyílt az Állatkert két legújabb létesítménye, az Ausztrál ösvény és a Pampakifutó. Előbbi elsősorban kenguruknak és emuknak ad otthont, utóbbi pedig a több mint száz év után ismét látható sörényes hangyászok lakhelye. A két teljesen új bemutatóhely megnyitása mellett kezdetét vette a lepkekerti szezon is. A trópusi lepkék és pillangók népszerű bemutatóhelye a szokásos helyszíntől egy kissé odébb, a Pálmaház mögött, az új Pampakifutó szomszédságában található.

Ausztrál ösvényJúnius 20-án késő délelőtt került átadásra Állatkertünk két legújabb létesítménye, a Pampakifutó és az Ausztrál ösvény. Mindkét bemutatóhelyet olyan területen alakítottuk ki, amely a Holnemvolt Park megnyitásával összefüggő állatköltöztetések során szabadult fel a Pálmaház környékén. A Pampakifutó helyén korábban a tevék szálláshelye volt, most viszont a dél-amerikai pampák állatvilágának egyik látványos képviselője, a sörényes hangyász látható ezen a helyen. Az Ausztrál ösvény az állatsimogató korábbi helyén került kialakításra. Az itt lakó állatok egy részét, így a Bennett-kengurukat és a fiatal emukat akár testközelből is meg lehet ismerni, hiszen a kifutó úgy lett kiépítve, hogy a közönség be is sétálhasson az állatok közé. A kifutóhoz kapcsolódó röpdékben szintén ausztráliai madarakkal ismerkedhet a látogató, s az Ausztrál ösvényen keresztül lehet megközelíteni az erszényesnyestek, illetve a hangyászsünök szálláshelyét is.

LepkekertUgyanezen a napon, pénteken nyílt meg a Lepkekert is. A szezonális látnivalóként a nyári vakáció idején működő Lepkekert az idei évadban új helyen, bár az előző években lepkéknek otthon adó helyszíntől alig pár méternyire várja a látogatókat. Továbbra is a Pálmaház épülete mögött kell keresünk, de a Dózsa György úti kerítésnél. A Lepkekertbe a belépés a Pampakifutó felőli oldalon történik.

Az új létesítményeket Tarlós István főpolgármester nyitotta meg és adta át az Állatkert közönségének.