Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megszületett Ella, a kisboci 2022. március 19.

Hétfőn megszületett Bimbó, az állatkerti Majorságban lakó magyartarka tehén legifjabb borja, aki az Ella nevet kapta gondozóitól. Már most is látható, így aki mostanában ellátogat hozzánk, annak mindenképpen érdemes őket is felkeresnie.

Sokan emlékezhetnek honlapunk rendszeres olvasói adventi videós bejelentkezésünkre, amikor bemutattuk Bimbót, az állatkerti Majorságban látható a magyartarka tehenet. Örömmel számolunk be arról, hogy azóta – egészen pontosan a hétfői napon, tehát március 14-én – megszületett a borja is, aki az Ella nevet kapta.

Anya és borja a nap nagy részét a karámban töltik a velük társbérletben lévő többi háziállattal, így mindenképpen érdemes ide is ellátogatni annak, aki mostanában felkeresi Állatkertünket.

Aki jól ismeri Állatkertünket, tudhatja, hogy nemcsak távoli tájak egzotikus élővilágának bemutatására koncentrálunk, hanem a háziállatokat is igyekszünk megismertetni a nagyközönséggel. Hiszen ma már az emberek többsége városlakó, és így számukra a gazdasági haszonállatok is egyre inkább egzotikusnak számítanak. Hallottunk már olyanról, hogy egyik-másik gyerek számára az is meglepetés volt, hogy a tej valójában honnan is kerül a boltok polcaira. Ezért is fontos a háziállatok bemutatása.

Az állatkertek világában egyébként az 1960-as években kezdett megjelenni az a felismerés, hogy gazdasági haszonállatokat is helyes volna bemutatni, nálunk azonban egykori igazgatónk, Lendl Adolf ezt már az 1910-es években felvetette, fél évszázaddal megelőzve korát. Állatkertünk több régi vagy régen honosult háziállat megmentésében, megóvásában is tevékeny szerepet vállalt.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.