Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megvan az adventi lajhárbébi neve! 2019. december 20.

Kuglóf lett a december 2-án született adventi lajhárbébi neve: a három választható név közül erre érkezett a legtöbb szavazat az Állatkertünk által egy héttel ezelőtt meghirdetett voksoláson. Összesen több mint hétezren szavaztak.

Megvan az eredménye annak a szavazásnak, amelyet a december 2-án született adventi lajhárbébi nevének kiválasztásához hirdetett Állatkertünk. Az előzsűrizés során három név került kiválasztásra: Gizmó, Gombóc és Kuglóf. Ezeket a neveket bocsátottuk szavazásra egy héttel ezelőtt. A szavazás lezárásáig több mint hétezer voks érkezett (amelyeket ezúton is nagyon köszönünk), a nyertes név pedig – a szavazatok több mint 45 százalékával a Kuglóf lett.

A süteményekkel és hasonló finomságokkal kapcsolatos nevek az Állatkertünkben született vendégízületesek (a hangyászok, a lajhárok és az övesállatok, azaz tatuk tartoznak ebbe a csoportba) körében immár hagyományosnak számítanak, s a szavazás eredménye nyomán úgy látszik, ez a szokás látogatóink tetszését is elnyerte. Aki rendszeresen nyomon követi Állatkertünk híreit, emlékezhet arra, hogy az első budapesti sörényes hangyász kölyök a Bejgli, a második pedig a Flódni nevet kapta, az első itt született matakót pedig Briósnak neveztük el.

A szavazás eredménye alapján tehát Kuglófnak elnevezett lajhárbébiről egyébként az elmúlt napokban az is kiderült, hogy minden valószínűség szerint kisfiú. Bár még most is állandóan Lilire, az anyukájára csimpaszkodva tölti napjait, egy kis szerencsével már a közönség is jól láthatja. Különösen akkor, hogy a felnőtt lajhárok délelőtt 10 óra körül enni kapnak, ekkor ugyanis az anya is jól látható helyen szokott tartózkodni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.