Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mentett vidrakölyök 2015. szeptember 7.

A nagyrédei horgásztónál találták azt az elárvult vidrakölyköt, akit kilencedik napja munkatársaink gondoznak. Az állat legyengülve és kiszáradva került hozzánk, infúziót, antibiotikumot és vitaminokat is kapott, s mostanra már egészen jól eszik.

Augusztus 30-a óta egy elárvult vidrakölyköt nevelnek Állatkertünk munkatársai. Az apróságot a Nagyréde melletti horgásztónál találták, ahonnan előbb Gyöngyösre, majd a múlt hónap utolsó vasárnapján a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére került. Az állatnak bekerülésekor hasmenése volt, s a kiszáradás fenyegette, de a megfelelő kezeléssel, infúzióval, antibiotikumokkal és vitaminokkal sikerült megoldani a legfőbb problémákat. Sőt mi több, a kölyök azóta rendesen eszik is, a gondozók macskatej-pótló készítménnyel táplálják. Az állat tehát már túl van a nehezén, de még mindig nem lehet teljesen kizárni, hogy állapota esetleg újra romolhat, így továbbra is folyamatos gondoskodásra és állatorvosi felügyeletre van szüksége.

A vidrakölyök mérete, fejlettsége és fogai alapján 8-9 hetes, ami azt jelenti, hogy lassan meg lehet kezdeni a szilárd táplálékra való folyamatos, lépésről lépésre történő átszoktatást is, amely során kezdetben persze még mindig a tejpótló készítményé lesz a főszerep. Az állat egyébként kislánynak bizonyult és a Rebeka nevet kapta gondozóitól. A tervek szerint Rebeka a későbbiekben a Somogy Természetvédelmi Szervezet által fenntartott Petesmalmi Vidraparkba költözik. A szervezettel és a parkkal évtizedek óta sikeresen működünk együtt a vidrák és más állatok védelmében, a Vidrapark szakemberei pedig igen felkészültek és már több vidrakölyköt is sikeresen felneveltek. Ha Rebeka állapota továbbra is stabil marad, akár már a jövő héten Somogyba kerülhet.

A Magyarországon őshonos, természetvédelmi oltalom alatt álló és emberi segítségre szoruló állatokkal, emlősökkel, madarakkal, hüllőkel kapcsolatos mentőmunkánkról, amely az Állatkert által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt történik, további érdekességeket is olvashat honlapunk állatmentéssel foglalkozó fejezetében.