Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mi legyen a vidrakölykök neve? 2022. április 5.

Eljött az ideje, hogy nevet keressünk a márciusban bemutatkozott óriásvidra kölyköknek! Egy nőstény és egy hím állatról van szó, így hét-hét nevet bocsátunk szavazásra. Voksolni április 12-ig lehet, az eredményeket másnap tesszük közzé.


Állatkertünkben 2014 óta foglalkozunk a Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett óriásvidrák tartásával, bemutatásával, sőt, a legutóbbi időkben már sikeres szaporításukkal is. A fiatalok nevének kiválasztásához már korábban is a közönséget hívtuk segítségül, és most is így teszünk. Hiszen a múlt év végén született, és most márciusban bemutatkozott legifjabb kölykök eddig még nem kaptak nevet.

A két igen játékos, cseperedő kisvidra közül az egyik állat nőstény, a másik pedig hím: mindegyiküknek hét-hét előzsűrizett nevet választottunk ki. Ezeket bocsátjuk most szavazásra.

Szavazni április 12-ig, azaz kedd éjfélig lehet. A szavazás eredményét, vagyis azt, hogy mi lett a két ifjú óriásvidra neve, április 13-án tesszük majd közzé.

Vidracsaládunkról egy hónappal ezelőtt egy kisfilmet is közzétettünk. Érdemes megnézni, vagy aki már látta, újra megtekinteni, hátha a látottak inspirációt adnak a kölykökre leginkább ráillő név kiválasztására.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.