Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mi legyen a zebracsikó neve? 2015. január 13.

Szép időben kora délután már a kifutón is látni lehet a 2015-ös év első kisállataként világra jött zebracsikót, szerdától pedig kora délután az istállóban is meg lehet tekinteni. Az viszont még nem dőlt el véglegesen, hogy mi legyen a neve.

Az elmúlt napokban nagy érdeklődés övezte Állatkertünk idei első kisállatát, a január 4-én reggelre megszületett zebracsikót. A jövevényről és általában a zebráinkról korábban már részletesen beszámoltunk, ám akkor még nem sokat lehetett látni a csikóból, s nem volt még neve sem.

Azóta Romy, az anyaállat kicsit jobban hozzáedződött az anyasághoz, ezért most már van mód arra, hogy a látogatóink is megtekintsék a zebracsikót. Szép időben minden nap déltájban, általában 12 és 13 óra között kiengedik őket a kifutóra, ahol zavartalanul meg lehet figyelni a kicsit és a mamáját is. Utána visszatérnek az istállóba, ahol – az anyaállat viselkedésétől függően – még további egy-két órán át nyitva tudjuk tartani a nézőteret.

A csikó nevével kapcsolatban számtalan ötletet és javaslatot kaptunk látogatóinktól, barátainktól. Részint élőszóban, részint e-mailben, részint a Facebook oldalunkra írt hozzászólások formájában. A javasolt nevek között több nagyszerű és kedves ötlet is akad, illetve vannak olyanok is, amelyben szintén értjük a humort, ám mégis úgy találjuk, hogy nem lenne szerencsés csíkos kedvencünknek adni. A nevek közül a gondozókkal egyeztetve végül négyet választottunk ki, ezekre várjuk látogatóink, barátaink szavazatait.

A lehetséges nevek:

Pizsipaci – ez a játékos név magától értetődően a lófélék közé tartozó zebrák csíkos mintájára utal;

Rozi – ennek a névnek nemcsak az az erénye, hogy lánynév és az anyaállat, Romy nevével azonos a kezdőbetűje, hanem az is, hogy számos kelet-afrikai nyelvben, így a szuahéliben is a magyaroshoz hasonló helyesírással, „Rozi” alakban használatos;

Zebibaba – Alan Alexander Milne Micimackó című regényének egyik szereplőjét hívták Zsebibabának Karinthy Emília és Karinthy Frigyes fordításában (az angol eredetiben Roo volt a neve); ennek módosításával, „zebrásításával” alakult ki a Zebibaba név;

Zera – a szuahéli nyelvi környezetben és több más kelet-afrikai nyelvben is használatos lánynév, mely hajnalt, illetve virágszálat jelent.

Szavazni január 19-ig lehetett. A szavazás eredményét, s ezzel a zebracsikó hivatalos nevét hamarosan közzé tesszük. Addig, az alábbi kisfilmmel szeretnénk kedveskedni, amit a napokban készítettünk a jövevényről.