Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Minden eddiginél több állatot mentettünk! 2020. január 8.

Tavaly minden korábbinál több, összesen 2201 emberi segítségre szoruló állat kapott újabb esélyt az Állatkertünkben zajló mentőmunka keretében. A Sünispotályban a nagyközönség is láthatja, hogyan foglalkozunk a mentett állatokkal.

Az elmúlt napokban többször is visszatekintettünk az elmúlt évre, összefoglalva a 2019-es esztendő legfontosabb eredményeit, állatkerti történéseit. Egyik összeállításunkban például a tavaly született, illetve az év során újonnan érkezett állatokról adtunk áttekintést, egy másik cikkünkben az állatkerti „népszámlálás" eredményeit mutattuk be, és a tavaly Állatkertünkbe került mentett állatokról is készítettünk egy visszatekintő kisfilmet.

Azóta elkészült a 2019. évi állatmentő tevékenységre vonatkozó számszerű összesítés is, amelyből kiderül, hogy az elmúlt esztendőben minden korábbinál több mentett állatról gondoskodtak állatorvosaink, illetve az állatmentésben részt vevő munkatársaink. Összesen 106 különböző fajhoz tartozó 2201 mentett, sérült, legyengült vagy elárvult állat került be hozzánk. Közülük 78 faj 956 egyede volt madár, 19 faj 1010 egyede emlős, 12 faj 235 egyede pedig a hüllőket képviselte.

A madarak közül a legnagyobb egyedszámmal bekerülő faj a széncinke volt, 159 példányukról gondoskodtunk az elmúlt évben. De volt 146 fekete rigó, 7 házi rozsdafarkú, 56 vörös vércse és 41 sarlós fecske is a mentett állatok között. Az emlősök közül a 2019-es évben is a sünökből volt a legtöbb, kereken 600 mentett sünnel akadt dolgunk, ami csaknem kétszerese az előző évek átlagának. Denevérből összesen 12 faj 327 egyedének tudtunk segítséget nyújtani.

A mentőmunka legfontosabb híreiről az elmúlt év folyamán is rendszeresen beszámoltunk. Hírt adtunk például a mentett macskabagoly szabadon engedéséről, az áprilisi, és a májusi szabadon engedésekről, az elárvult denevérbébikről, a nyári szabadon engedésekről, a kerecsensólyom mentésről, az őszi sünmentésről, továbbá a parlagi sasok és az elárvult vadmacskák szabadon engedéséről is. Mindeközben külön aloldalt hoztunk létre az úgynevezett ZOO4NAT projekt bemutatására, amely projektnek köszönhetően a tavalyi és a tavalyielőtti évben a mentő tevékenység jelentős fejlesztésére nyílt lehetőség.

Az Állatkertünkben zajló mentő tevékenységről, amely az intézményünk által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik, itt olvashatók további információk. A mentőmunkával azonban közvetlen közelről is meg lehet ismerkedni bemutató mentőközpontunkban, a Sünispotályban, amely Állatkertünk játszóparkjában, a Holnemvolt Várban található.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.