Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mint a mókus… 2016. február 18.

A mókusmajmok a mókusokhoz hasonló fürgeségük és famászó tehetségük után kapták nevüket. S mivel Állatkertünkben egy nagyobb, rendszeresen szaporodó csapat képviseli őket, mindig látni hancúrozó, rosszalkodó mókusmajmokat.

A tavalyi év végén készült kisfilmünk a mókusmajmok mindennapjaiba nyújt bepillantást. Ezek a fürge, mozgékony, virgonc majmocskák ugyanis nagyon tevékenyek, így szinte mindig történik náluk valami. A kisfilmen is a folyamatos ugrándozásé, hancúrozásé, birkózásé a főszerep, amiben természetesen a legifjabb nemzedék jeleskedik. Néhány pillanatra még azt is látni lehet, amint az egyik kölyök pihenésképpen az anyjához szalad, és pár csepp tejet is kortyol, hogy utána újult erővel vethesse bele magát a bolondozásba.

A Dél-Amerikában őshonos mókusmajmoknak több faja is ismeretes. A nálunk látható faj a zoológusok körében halálfejes mókusmajom (Saimiri sciureus) néven ismeretes. Gondozóink egy része azonban úgy gondolja, hogy ábrázatuk inkább olyan, amilyennek az ufonautákat szokták ábrázolni a tudományos-fantasztikus könyvek és filmek illusztrátorai és látványtervezői. Ezért aztán megesik, hogy a mókusmajmokat „ufófejűeknek" becézik.