Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mocsári hibiszkusz levesestányérnyi virágokkal 2022. július 25.

A mályvafélék családjába tartozó mocsári hibiszkusz virágjai igencsak feltűnőek, hiszen akkorák, mint egy nagyobb levesestányér. Állatkertünk több pontján is virítanak, különféle színekben, sőt, különféle alakban is.

Sokan tudják rólunk, hogy Állatkertünk valójában nemcsak állat-, hanem növénykert is. Persze minden állatkert parkosítva van, mindegyikben vannak növények is, de csak az állatkertek kis részéről mondható el, hogy botanikus kerti színvonalú gyűjteményes kerttel is rendelkeznek. Mi azonban már több mint száztíz esztendő óta állat- és növénykert vagyunk, így aztán a növényvilág sokféleségének bemutatását, megismertetését is fontos küldetésünknek tartjuk. Sőt mi több, ha csak az számokat nézzük, valójában többféle növényünk van, mint állatunk, pedig állatból sincs kevés, hiszen a legtöbb féle állatot a hazai társintézmények közül a mi Állatkertünkben láthatja a nagyközönség.

A növénykere, botanikai ismeretterjesztésre való odafigyelés jegyében rendszeresen igyekszünk hírt adni a botanikai látnivalókról is. Most például a mocsári hibiszkuszok virágzásáról.

A mocsári hibiszkusz (Hibiscus moscheutos) a mályvafélék családjába tartozik. Virágai igen feltűnőek, átmérőjük akár 20-25 cm is lehet. Többféle színben, sőt alakban lehet találkozni velük, hála a növénynemesítők munkáján. Állatkertünk parkjában is többfelé láthatók, de talán az oroszlánfókák medencéjével szemközti füves-cserjés területen figyelnek fel rájuk leginkább a látogatók.

Bár az egyes virágok elég hamar, néhány nap alatt elhervadnak, de helyettük a növényen szinte azonnal egy újabb virág bont szirmot, sőt, egyszerre általában több virág is szokott pompázni ugyanazon növényegyeden. Egy tő akár több száz virágot is hozhat egy évben.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.