Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Működnek a párakapuk 2015. július 3.

A kánikulai időszak beköszöntével az Állatkert több pontján is üzembe helyeztük a párakapukat, amelyek hűsítő vízköddel kínálnak felfrissülést. Szerencsére a kert mikroklímája eleve kedvező a fák árnyat adó lombsátra és a sok vízfelület miatt.

Kánikula, azaz kutya meleg idején működésbe lépnek az Állatkert több pontján felállított párakapuk. Ezeket a hűstő berendezéseket úgy alakítottuk ki, hogy vízköd függönyt állítsanak elő, amely alatt bárki átsétálhat, aki felfrissülésre vágyik. A vízköd sajátossága, hogy nagyon apró cseppméret jellemzi, ami egyrészt sokkal jobban hűsít, mint a szokásos méretű cseppekből álló zuhanyvíz, másrészt a vízködön átsétáló ember nem ázik meg, csak akkor, ha perceken át áll a ködfelhőben.

Természetesen a párakapuk mellett más lehetőség is kínálkozik a hűsölésre, hiszen az Állatkert parkjának mikroklímája sokkal kedvezőbb, mint a környező városé, a beépített területeké. A kert csaknem minden részén terebélyes fák csaknem összefüggő lombsátra vet árnyékot a sétányokra, ráadásul a sok szabad vízfelület is hozzájárul a kellemes klímához.