Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nagyon nőttek a pusztai macska kölykök 2023. január 22.

A márciusban született pusztai macska kölykök szépen felcseperedtek, méretüket tekintve már alig maradnak el anyjuktól. A hat kölyökből kettő már el is hagyta a „szülői házat”, és másik állatkertbe került. A másik négynek is szervezzük a jövőjét.

Az óév egyik fontos eredménye volt a pusztai macskák, azaz manulok sikeres szaporítása. Borsika hat kölyköt hozott világra még márciusban, akiket májusban mutattunk be a nagyközönségnek. A szezon egyik népszerű programja is hozzájuk kapcsolódott, hiszen a gondozók rendszeresen tartottak látványetetéseket a manuloknál, látogatóink érdeklődésétől kísérve.

Az apróságok azóta sokat nőttek, és méretben már alig maradnak el Borsikától. Ezért aztán első látásra nem is mindig könnyű megállapítani, hogy az anyukát, vagy valamelyik kölyköt látjuk, bár ez a testhelyzettől, illetve attól is függ, hogy egymás mellett, jól összehasonlítható helyzetben vannak-e éppen.

Ilyenkorra eljön az ideje annak is, hogy az ifjú manulok jövőjéről gondoskodjunk. Hiszen ebben a korban elég nagyok már ahhoz, hogy elhagyják a „szülői házat", és más, a manulok bemutatását és szaporítását szintén fontosnak tartó, az európai tenyészprogramban résztvevő állatkertekbe kerüljenek. Két kölyök esetében ez már meg is történt: Arkas még decemberben Helsinkibe, Altana (aki az egyetlen nőstény a hat kölyök közül) pedig néhány nappal ezelőtt az olaszországi La Torbiera Parkba utazott. Így a tavaly született hat kölyök közül most már csak négyet látni a kifutóban, természetesen Borsóval, az anyukával együtt.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.