Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nárciszok és tulipánok fajtabemutatója 2023. április 22.

Mostanában sok szép hagymás növényt ültettek ki kertészeink az Állatkert különböző pontjaira. A tulipánok és nárciszok egy kisebb részét viszont egy kis fajtabemutató keretében is megcsodálhatják a látogatók, éspedig a Cápasulival szemben.

Intézményünk nemcsak állatkert, hanem növénykert is, rengeteg érdekes és szép botanikai, kertészeti látnivalóval. A növényvilág sokfélesége mellett azt is szeretnénk bemutatni, hogy a kertészek nemesítő munkájának nyomán is milyen sok fajta és változat jött létre. Így aztán időről időre fajtabemutatókat is összeállítunk különféle növényekből.

Utoljára tavaly ősszel lehetett egy hasonló bemutatót megcsodálni: akkor a Márk Gergely rózsanemesítő által alkotott rózsafajtákból mutattunk egy pompás ízelítőt. Most pedig nárcisz és tulipán fajtabemutatóval várjuk a közönséget a Holnemvolt Várban, éppen szemközt a Cápasuli épületével.

Persze a hagymás növények bemutatója mellett más okból is érdemes a napokban ellátogatni Állatkertünkben. Április 21-től 23-ig, azaz péntektől szerdáig tart ugyanis a Föld Fesztivál, rengetek programmal, élménnyel és látnivalóval, amelyben számos partnerünk is a segítségünkre van. A Föld Fesztivál részletes programkínálata itt olvasható.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.