Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nico lett a kislajhár neve 2022. szeptember 29.

A Nico nevet kapta a nyár derekán született, már csaknem három hónapos kislajhár. A névadás eldöntéséhez szavazást hirdettünk, amelyre több mint tizenötezer voks érkezett. Nico anyukájával és a többi lajhárral együtt a Pálmaházban látható.

Múlt héten hirdettünk szavazást arról, hogy a Pálmaházban látható lajhárok közül a legifjabbnak mi legyen a neve. Mivel a jövevény hím ivarú, a faj maga pedig Dél-Amerikában honos, latin-amerikai hangzású fiúneveket kerestünk neki. Az előzsűrizett nevek közül hármat bocsátottunk szavazásra.

Néhány nap alatt összesen 15.255 voks érkezett, a legtöbb szavazatot (40,9 %) a Nico kapta, a másik két névre, a Diegóra és a Mateóra pedig a szavazók 30, illetve 29,1 %-a voksolt.

Az ifjú lajhárnak tehát Nico lett a neve, ezzel a névvel kerül bejegyzésre a hivatalos dokumentumokba is. Gyakran hirdetünk szavazásokat egy-egy újonnan világra jött állat nevének eldöntésére, hogy a névadási folyamatba a nagyközönséget, Állatkertünk barátait is bevonjuk. Az elmúlt években például az óriásvidra kölykök, a perzsa leopárd kölykök, a zebracsikó, a kis vörös panda, a kistapír, és persze Samu, a kiselefánt kapott nevet szavazás útján.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.