Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ormányosmedve kölykök 2015. július 9.

Az aranyos állatkölykök kedvelői újabb bájos kisállatokban gyönyörködhetnek. Az ormányosmedvéknél ugyanis öt kölyök cseperedik. Az apróságok június elején születtek, így mostanra érték el azt a kort, amikor már a nagyközönség is jól láthatja őket.

Öt ormányosmedve cseperedik Állatkertünkben. A kicsik még június elején születtek, így mostanra érték el azt a fejlettséget, hogy már a nagyközönség is jól láthatja őket. Azt azonban még nem sikerült kifigyelni a gondozóknak, hogy a jövevények milyen neműek. Az anyaállaton kívül a kifutóban lakó másik két felnőtt nőstény is gondozza a kölyköket, így igazán nagy figyelem és gondoskodás övezi őket. A hol hancúrozó, hol egy kupacban szunyókáló apróságok nagyon népszerűek a közönség körében, hiszen az ormányosmedvék eleve aranyos külsejűek, a kölykök pedig a mindennapi szóhasználatban mostanában polgárjogot nyert „szupercuki” jelzőt is kiérdemlik. A kis ormányosmedvék az Ausztrál-ösvény szomszédságában található kifutóban tekinthetők meg.

Az ormányosmedvék – más néven koatik – a mosómedvefélék családjába tartoznak. A természettudósok négy különböző fajukat tartják számon, amelyek közül állatkertben legtöbbször a vörösorrú koatival (Nasua nasua) lehet találkozni – ez a faj látható nálunk is. A nőstények 77 napos vemhesség után hozzák világra utódaikat, számuk ellésenként kettő és hét között szokott lenni. Az újszülöttek vakon és meglehetősen fejletlen állapotban jönnek a világra, az első hetekben anyjuk egy megfelelően védett fészekbe, odúba vonul vissza velük. 4-6 hetes korukra azonban a kicsik már elég fejlettek ahhoz, hogy a külvilággal is megismerkedjenek. Az ormányosmedvék élettartama a természetben átlagosan 7 év, állatkerti körülmények között azonban ennek kétszerese sem számít ritkaságnak.