Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Őszi lepkevarázs 2019. szeptember 6.

Néhány hét még hátravan a Lepkekert idei szezonjából, így még nincs késő eljönni hozzánk, és megcsodálni a több száz színpompás trópusi lepkét. A legutóbb érkezett bábok mostanában kelnek ki, s jelenleg 21 szebbnél szebb lepkefajt láthat a közönség.

Állatkertünk Lepkekertje nincs nyitva egész évben, hanem szezonális látnivalónak számít. Általában késő tavasszal szoktuk megnyitni, és szeptember végéig, sőt – ha az időjárás engedi – akár október elejéig áll nyitva a nagyközönség előtt. Az idei évben a Lepkekert szezonja május utolsó napjaiban kezdődött, és bár az ősz beköszöntével lassan a végéhez közeledik, mivel az ősz maga éppen csak elkezdődött, még több héten át ismerkedhetnek a látogatók e színpompás repülő rovarok világával.

A Lepkekertben bemutatott állatok javarészt trópusi területeken működő lepkefarmokról származnak, és bebábozódott állapotban, gondosan becsomagolva, légi úton érkeznek hozzánk. Az év során több bábszállítmány is érkezett, az utolsó épp a közelmúltban, így a bábszekrényben, ahová a frissen érkezett bábok kerülnek, úgyszólván nap mint nap láthatunk a bábból frissen kikelt lepkéket. A gondozók természetesen rendszeres időközönként kinyitják a bábszekrény ajtaját, hogy a frissen kikelt lepkék kiröppenve csatlakozhassanak a Lepkekert légterében repdeső társaikhoz.

A legújabb, idei utolsó bábszállítmánnyal több mint négyszáz lepkebáb érkezett, amelyek 21 különböző fajhoz tartoznak. Így a lepkekerti szezon utolsó heteiben is igen sokféle lepkében lehet majd gyönyörködni. Többek között az év közben korábban is bemutatott denevérlepkékkel, égkék azúrlepkékkel és Júlia-lepkékkel is találkozhat a közönség.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.