Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Őszi színek az Állatkert parkjában 2021. október 19.

Októberben sincs hiány a botanikai látnivalókból! A kert sétányai fölé boruló dús lombsátor levelei szép lassan zöldről sárgára, vörösre vagy barnára változtatják a színüket, hangulatos őszi színekbe öltöztetve az Állatkertet.

Aki rendszeresen nyomon követi Állatkertünk híreit, az tudhatja, hogy gyakran beszámolunk a növénygyűjteménnyel kapcsolatos újdonságokról is, hiszen mi nemcsak állatkert, hanem növénykert is vagyunk. Mostanában például írtunk a nálunk látható broméliákról, az óriás ázsiai ernyősliliomról, illetve a bambuszokról is.

De még az ősz derekán, októberben is van miről hírt adnunk, hiszen az Állatkert területén álló több ezer faegyed lombkoronájában ilyenkor a zöld színt lépésről lépésre a sárga, a vörös és a barna váltja fel, ami – különösen, ha szépen süt a nap – igazán széppé, hangulatossá teszi a parkot. Már csak ennek megcsodálása miatt is érdemes eljönni hozzánk, nem is beszélve arról, hogy egyébként is sok a látnivaló, hiszen a kert szinte minden pontján kölykök és fiókák cseperednek: legutóbb például a zebráknál volt gyermekáldás.

Lassan közeleg az őszi szünet is, így érdemes betervezni akár egy családi állatkerti sétát is a programok közé. A szépkorúakat is szeretettel várjuk az egészen november végéig tartó Nyugdíjas Ősz részeként meghirdetett kedvezményekkel. Ráadásul jövő héten péntek este még egy különleges hangulatú állatkerti halloweent is tartunk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.