Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Óvoda a flamingóknál 2020. július 20.

Összesen 20 fióka cseperedik a rózsás flamingóknál. A legfiatalabbak négy, a legidősebbek már több mint hat hete keltek ki a tojásból. A kolónia felnőttjei a fiókákat egy csoportba terelve felügyelik, mintha óvodába járatnák őket.

Állatkertünkben most olyan sok kisállat van, hogy az elmúlt hetekben szinte napról napra számolhattunk be újabb kölykök és fiókák világra jöveteléről. Nemrég írtunk például a sörényes hangyász kölyökről, a koronásdaru fiókákról, és persze a kis prérikutyákról is.

Közben viszont érdemes nyomon követni azoknak a fiataloknak a gyarapodását is, akikről még korábban számoltunk be. A kis flamingókról kicsit több mint három hete írtunk, akkor tizenkilencen voltak. Azóta még egy fióka kelt ki, így az idei fiókák száma végül húszra emelkedett. A legfiatalabb közülük tehát csaknem négyhetes, a legidősebb idén kelt jövevények pedig a hetedik élethétben járnak. Ebben a korban már nem annyira a szülők körül láthatjuk őket, hanem a különböző fészekaljból származó fiatalokat a felnőtt madarak összeterelik, afféle óvodai csoportot alkotva, mert így könnyebb vigyázni az aprónépre.

A Fővárosi Állat- és Növénykert flamingó kolóniája egyike a legnépesebb és legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó csapatoknak egész Európában. Az idén kikelt fiatalokkal együtt jelenleg több mint százötvenen vannak.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.