Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pancsoló hangyász 2020. július 1.

Sokan talán nem néznék ki belőlük, de a sörényes hangyászok is nagyon szeretnek pancsolni. 2014-ben kialakított kifutójukhoz ezért egy annak idején medencét is készítettünk, amelyet nyáron szívesen vesznek igénybe.

Az elmúlt napok nyárias időjárása sok állatunkat késztette arra, hogy a hűs habok között felfrissítse magát. Erre igen sok állatunknak van lehetősége, amely a fókák vagy a vízilovak esetében nyilván aligha meglepő. A sörényes hangyászból azonban elsőre kevesen nézik ki, hogy ő is szereti a pancsolást.

Pedig nemcsak pancsolni szoktak, hanem egész jól úsznak is. Éppen ezért, amikor 2014-ben kifutót építettünk a számukra, természetesen medencét is létesítettünk nekik. A hűvösebb időben persze annyira nem érdekli őket a locspocsolás lehetősége, de kánikula idején gyakran látni, amint megmártóznak a hűs habok között.

A hangyászok négy különböző faja ismeretes, de többségük viszonylag kis termetű és fákon él, egyedül a sörényes hangyász számít közülük kifejezetten talajlakónak. Amúgy maguk a hangyászok a lajhárokkal és az övesállatokkal, vagyis a tatukkal állnak rokonságban. A hangyászsünökhöz viszont nincs sok közük, csak a hasonló táplálkozás miatt vannak köztük bizonyos hasonlóságok.

Az első sörényes hangyászokat még az 1800-as évek végén láthatták látogatóink, aztán több mint száz éven át nélkülözni kellett őket, egészen addig, amíg 2014-ben újra bele nem fogtunk ezeknek az érdekes állatoknak a tartásába. Hangyászpárunk azóta két kölyköt is sikeresen felnevelt.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.