Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Papagájok világnapja 2022. május 31.

Világszerte mintegy négyszáz papagájfaj él, közülük csaknem harmincat Állatkertünkben is bemutatunk. Közülük alighanem a keák a legjátékosabbak, a legnagyobbra pedig a nálunk rendszeresen szaporodó jácintkék arák nőnek.


Ma van a papagájok világnapja, amely természetesen a mi számunkra is fontos, jeles nap, hiszen Állatkertünk 1866-os megnyitása óta foglalkozunk papagájokkal (csak akkoriban még kajdácsoknak nevezték őket magyarul), s jelenleg közel harminc különböző fajukat mutatjuk be a nagyközönségnek. A fajok többsége trópusi, de az Új-Zélandon őshonos kea őshazájában éppenséggel az alhavasi cserjések lakója. Ez a papagájfaj különösen játékos, és igen kreatív abban, hogy mindent szétszedjen, szétszereljen. Nem véletlen, hogy minden nap 11 órakor látványetetést is tartunk a keáknál.

 


Érdemes meglátogatni a jácintkék arákat is! Ha súlyra nem is, de testhosszra lényegében a jácintkék ara a legnagyobb termetű papagáj a világon, ráadásul szemet gyönyörködtető, nem is annyira jácint-, hanem inkább kobaltkék színű tollazata is vonzza a tekintetet. Az Állatkertünkben látható jácintkék arák jelentős része nálunk is kelt, sőt – bár őket még nem lehet látni – nemrégiben újabb fiókák keltek ki a tojásból.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.