Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pelikánfiókák 2015. április 28.

Pelikánjainkat sem kerülte el a gyermekáldás: mind a rózsás, mind a borzas gödényeknél fióka cseperedik. A fészkelőhely a Nagy-tó Ausztrálház felé eső oldalán van, ám a szépen növekvő fiatalokat nemsokára a tó víztükrén is lehet majd látni.

Állatkertünk pelikánjai rendszeresen megörvendeztetnek minket újabb és újabb fiókákkal. Ráadásul ez az örvendetes szokás mindkét nálunk látható pelikánfajra jellemző. A borzas gödényeknél az a megelőző öt évben mindig volt legalább egy fióka, a rózsás gödényeknél pedig hetedik éve töretlen ez a sikersorozat.

Idén tavasszal is mindkét fajnál volt szaporulat, sőt, a fiókák kikelésük óta már elég sokat nőttek, amint ezt a mellékelt képen is látni lehet. Pelikánjaink fészkeléskor a Nagy-tó Ausztrálház felé eső partvidékét részesítik előnyben, talán azért is, mert ez a legvédettebb zug, s a fészekrakáshoz, kotláshoz, fiókaneveléshez az állatoknak nyugalomra van szükségük. Ha tehát valaki mostanában látogat el Állatkertünkben, a tópartnak ezen a fertályán lehet találkozni a cseperedő pelikánokkal. Ha azonban egy kicsit nagyobbak lesznek, már a Nagy-tó víztükrén is láthatjuk őket.

Pelikánnézőbe egyébként délelőtt fél 11-kor érdemes jönni, mert a borzas és rózsás gödények ilyenkor kapnak enni a Krokodilház melletti parti terasznál.