Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Puszi anyának! 2022. május 2.

Reméljük, sokaknak volt alkalma anyák napja alkalmából felköszönteni az édesanyját! A gondolat perzsa leopárdjainktól sem áll távol: a képen az egyik ősszel született kölyök, Arya ad éppen puszit anyukája, Banu feje búbjára.

Vasárnap volt anyák napja, amelynek alkalmából külön is köszöntöttük az édesanyákat. Bízunk abban, hogy látogatóinknak, barátainknak is volt alkalma a köszöntésre, vagy, akinek erre már nincs módja, annak is jutott azért pár perce arra, hogy édesanyja emlékét felidézze.

Bár ma már hétfő van, úgy gondoljuk, még aktuális közzétenni azt a felvételt, melyen Állatkertünk fotósának azt a pillanatot sikerült megörökíteni, amikor Arya, az ősszel született leopárdkölykök egyike épp puszit ad anyja, Banu feje búbjára.

Az Állatkertünkben cseperedő sok-sok kisállat közül a leopárdkölykökre különösen büszkék vagyunk. Hiszen a jövevények egy amolyan folytatásos „családregény" újabb fejezetét is jelentik. Budapesten már több mint egy évszázada foglalkozunk leopárdok, vagy más néven párducok tartásával. A manapság látható, ritka és veszélyeztetett perzsa leopárdokkal 2003-ban kezdtünk el dolgozni. Az akkor érkezett első tenyészpár, Čezi és Nadir az évek során összesen hét kölyökkel örvendeztetett meg bennünket. A történet most az új, fiatal tenyészpárral, Akhummal és Banuval folytatódik. Közülük Banu az eredeti tenyészpárunk unokája. Első kölykeik szeptember 10-én születtek, és a közönség szavazatai alapján az Arya és az Amir neveket kapták.

A két apróság az elmúlt hónapokban sokat nőtt, de méretben persze még elmaradnak a felnőttektől, és nagyon sokat játszanak, vagy egymással, vagy pedig az anyukájukkal.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.