Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Rózsavarázs 2021. június 7.

A rózsák, s köztük is mindenekelőtt a hazai nemesítésű rózsafajták kiemelt helyen állnak növénygyűjteményünkben. Már most is sok rózsában lehet gyönyörködni, de csütörtöktől a tóparti sétány mentén két héten át közel 120 nemesített fajtát mutatunk be.

Növénygyűjteményünkben kiemelt helyen állnak a rózsák, pontosabban a hazai nemesítésű rózsafajták. A rózsa Budapest köztereinek, így Állatkertünk parkjának is történelmi részét képezik. Területi adottságaink azonban nem teszik lehetővé, hogy mind a 270 fajtát, amivel jelenleg foglalkozunk, egytől egyig bemutassuk. Bár az elmúlt két évben sok tövet kiültettünk a Holnemvolt Vár udvarának óriás platánja alá, még mindig közel 120 féle, Márk Gergely rózsanemesítő által alkotott fajtát nevelünk cserépben a kertészeti háttérhez tartozó területen. Ezeket csütörtöktől az állatkerti Nagy-tó partján lévő sétány mentén állítjuk ki, ahol két hétig lesznek láthatóak. Érdemes lesz tehát megcsodálni őket!

Akik rendszeresen figyelemmel kísérik híreinket, bizonyára már korábban észrevették, hogy az állatokkal kapcsolatos sok-sok érdekesség mellett rendszeresen hírt adunk növényeinkről is. Hiszen mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk. Ha csak az elmúlt két hónapot nézzük, beszámoltunk arról, hogy virágba borult az Állatkert, aztán írtunk a cseresznyevirágzásról, a vadgesztenyéink védelméről, az egynyáriak kiültetéséről, sőt még a nektártermő növényekről is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.