Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Samu pancsol 2022. március 29.

A napokban elég jó idő volt ahhoz, hogy vizet töltsünk az elefántkifutó medencéjébe, amit Samu, a 11 hónapos kiselefánt kitörő örömmel fogadott. Az önfeledten pancsoló ifjú ormányoson kívül persze sok más cseperedő állat is látható nálunk.

Állatkertünk egyik legnépszerűbb lakója továbbra is Samu, a tavaly áprilisban született kiselefánt. Az apróság gyarapodásáról és mindennapjairól az elmúlt 11 hóna során számos alkalommal beszámoltunk. Kisfilmen mutattuk be első sétáját a kifutóban, beszámoltunk arról, hogy kéthónaposan mik voltak a kedvenc elfoglaltságai, és készítettünk egy kisfilmet arról is, hogyan pancsol a nyári kánikulában.

Mivel Samu nagyon szereti a lubickolást, az elmúlt napok kedvező időjárását kihasználva töltöttünk némi vizet a szabadtéri kifutóhoz tartozó medencébe. Egyelőre még nem színültig, hiszen az elkövetkező napokban lesz még hűvös idő is, de eleget ahhoz, hogy a kis Samu játszhasson egyet a medencében. Természetesen azonnal meg is ragadta a kínálkozó lehetőséget.

Persze az állatkerti ifjúság nemcsak Samuból áll. A tavaly született fiatalok közül a két perzsa leopárd kölyköt, a zebracsikót, az ifjú pingvineket és az óriásvidra kölyköket is érdemes meglátogatni. Sőt, már megszülettek az idei tavasz első jövevényei is: az állatkerti Majorság a közelmúltban egy aranyos kisbocival, valamint számos kisbáránnyal és kecskegidával is gyarapodott.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.