Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

SMA-val élő gyerekek alkotásaiból nyílt kiállítás az Állatkertben 2021. október 8.

Mától december 6-ig különleges kiállítás látható a Varázshegyet és az Emberszabásúak Házát összekötő fedett folyosón. Az alkotásokat SMA-val, azaz gerinc eredetű izomsorvadással élő gyerekek készítették.

Állatkertünkben sokféle érdekes művészeti kiállítást tartottunk már. Volt, hogy híres művészek munkáit lehetett megtekinteni, volt, hogy alkotókedvű, zsírkrétát és festéket szívesen használó elefántok és orangutánok munkáit állítottuk ki. A most megnyíló tárlatot és az alkotókat azonban különösen a szívünkbe zárjuk, hiszen a rajzokat SMA-val élő gyerekek készítették.

Még augusztusban történt, hogy az SMA hónap alkalmából az SMA Izomsorvadásos Betegek Magyarországi Egyesülete rajzpályázatot hirdetett a betegséggel kezelt gyermekek és fiatal felnőttek körében "Mutasd meg SMA-Fu-nak, hogy nincs lehetetlen" címmel. Szándékuk az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet erre a ritka betegségre, valamint arra, hogy a betegek nap mint nap emberfeletti teljesítményt nyújtanak és ennek ellenére kreativitásuk határtalan. A rajzpályázat arca SMA-Fu, a panda, aki nem ismer lehetetlent és rajong az új ötletekért. SMA-Fu arra kérte a pályázatra jelentkezőket, hogy rajzoljanak le valamilyen új dolgot. A pályázatra 15 pályamunka érkezett, amelyeket elsőként Állatkertünkben láthat a nagyközönség. A ma megnyílt tárlatot december 6-ig lehet megtekinteni a gorillák szomszédságában, az Emberszabású Majmok Házát a Varázsheggyel összekötő fedett folyosón.

Az alkotások bemutatják, hogy az SMA-val élők fantáziájának a betegség, a mozgás nehezítettsége sem szabhat határt. A rajzokat nézve biztosan mindenki elgondolkodik akár a saját életéről, a társadalom feladatairól, de arról is, hogy az alkotás maga milyen örömet okozhatott a készítőknek. S a kiállítás maga arra is nagyszerű alkalmat kínál, hogy felhívja a közvélemény figyelmét az SMA-val élő emberekre, gyermekekre.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.