Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Strandszezon a vízilovaknál 2014. május 5.

A hosszú hétvégén Tücsöknél és Jusztinánál, Állatkertünk két vízilovánál is elkezdődött a strandszezon. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi strandok hagyományos megnyitásának napjára vízilovaink külső medencéjét is megtöltöttük. Sőt, hétvégenként arra is van mód. hogy látogatóink egészen közelről megismerkedhessenek a hatalmas állatokkal, természetesen állatgondozói felügyelet mellett.

A május beköszöntével a vízilovaknál is elkezdődött a strandszezon. Bár az állatok már a tavasz korábbi hónapjaiban is kijöhettek a kifutóra, amíg az idő hűvösebb volt, csak az Elefántházban lévő benti medence volt feltöltve a számukra. Most viszont a külső, szabad ég alatti medencében is pancsolhatnak a termetes állatok.

A vízilovak strandszezonjának kezdetével egy időben gondozóink kísérletképpen új lehetőséget biztosítanak a vízilovakkal való közeli ismerkedésre. A hétvégi napokon délután 3 óra 20 perctől ugyanis szerény díj fejében lehetőség van vízilovas emlékfotó készítésére olyan helyen, ahol a vállalkozó kedvű látogatók a szokásosnál közelebb kerülhetnek a jószágokhoz. Természetesen erre csak állatgondozói felügyelet mellett tudunk lehetőséget biztosítani.

Az Állatkertünkben látható ezernél is több állatfaj közül a nílusi vízilovak tartása bír a legkomolyabb hagyományokkal. Első vízilovunk, Jónás 1893-ban érkezett, s az azóta eltelt 121 év során mindvégig éltek nálunk vízlovak. Ez nemzetközi összehasonlításban is egyedülállóak számít, hiszen nincs még egy olyan állatkert a világon, amelyikben ilyen régóta megszakítás nélkül tartanak vízilovakat. Az 1932-ben kialakított külső medencében jelenleg két vízilovat láthatnak a látogatók. Tücsök 1973-ban, Jusztina 1994-ben született, s mindketten Budapesten látták meg a napvilágot.