Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Taiko már nagyon várja a találkozást a közönséggel 2021. április 8.

Új jegesmedvénk már azt követően érkezett, hogy az Állatkert kapuit november derekán be kellett zárnunk a világjárvány miatt. Addig, amíg újra megnyithatunk, időről időre kisfilmen mutatjuk be, hogyan telnek Taiko mindennapjai.

Állatkertünkben nagy hagyománya van a jegesmedvék tartásának: az idők során legalább 59 jegesmedve élt nálunk, akik közül 39 itt is született. Az első budapesti jegesbocs, aki sikeresen fel is cseperedett, 1933/34 telén jött a világra, vagyis világviszonylatban is az elsők között sikerült nálunk ennek az állatfajnak a szaporítása.

Legújabb jegesmedvénk, a termetes Taiko novemberben érkezett az európai tenyészprogram keretében egy franciaországi állatkertből, éppen akkor, amikor be kellett zárnunk a koronavírus járvány miatt. Így eddig csak fényképen és videón mutatkozhatott be a hazai közönségnek. Először november 13-án tettünk közzé egy képet arról, amint – a kifutójához tartozó medencét először kipróbálva – a habok közé veti magát. A nagy csobbanásról készült fotót, illetve a hozzá tartozó híradást több hazai médium is átvette, olyan címekkel, mint „Gigantikus fejessel indított kifutóján Taiko", vagy „Formás popsit villantott az állatkert új jegesmedvéje". Decemberben az állatkerti Mikulás is meglátogatta a fehérbundás ragadozót, február elején, a Mackófarsanghoz kapcsolódva pedig már egy Taikoról szóló kisfilmet is megosztottunk a közönséggel.

Természetesen nagyon várjuk már, hogy újra megnyithassuk a kapukat, és közönségünk személyesen is találkozhasson Taikóval. De addig is úgy gondoltuk, egy újabb kisfilmen mutatjuk meg, hogyan telnek az új jegesmedve mindennapjai. Tapasztalt állatgondozóink mindenféle szórakozást eszelnek ki neki, a kartondobozba rejtett finomságoktól a kötélen belógatott táplálékon át egészen a vízi játékokig. Ezekkel kiválóan elfoglalja magát, ahogyan az látható is a képeken. És hogy miért „üzen" franciául Taiko a kisfilmmel? Azért, mert korábbi lakóhelyének látogatói közül több rajongója is rendszeresen érdeklődik kedvencük hogyléte felől.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.