Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tanévkezdés az Állatkertben 2013. szeptember 2.

Nemcsak az iskolákban, hanem nálunk is megkezdődött a tanév. Természetesen nem a tevék, oroszlánok és elefántok ballagnak az iskolába, hanem az Állatkertet keresik fel a tanulmányi csoportok az óvodásoktól egészen a középiskolásokig. Intézményünk ebben az évben is gazdag zoopedagógiai programot kínál különféle foglalkozásokkal, tematikus vezetésekkel, oktatási rendezvényekkel, módszertani segítséggel és számos kedvezménnyel. Az ezekről szóló tájékoztatót a napokban valamennyi fővárosi közoktatási intézménynek eljuttattuk, mi több, a Környezet- és természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén keresztül vidéki közoktatási partnereink is megkapták.

Az állatkertek nemcsak szórakoztató szabadidős programot kínálnak, hanem a természettudományos oktatás, a környezeti nevelés, a környezettudatos szemlélet kialakításának fontos színterei is egyben. Mivel az állatkerti oktató munka formális, szervezett keretek között zajló része országszerte százezrekhez, informális része pedig milliókhoz jut el, a közoktatási intézmények, óvodák, általános és középiskolák, valamint a felsőoktatási intézmények után lényegében az állatkertek tekinthető a legnagyobb pedagógiai szolgáltatóknak. Különösen igaz ez a Fővárosi Állat- és Növénykertre, amely már alapításának idején, 1866-ban fontos célkitűzésként határozta meg az oktató munkát, a mai értelemben vett zoopedagógiai tevékenységet pedig az 1950-es évek óta folytat.

Állatkertünk az idei évben is gazdag pedagógiai programot kínál a közoktatási intézmények tanulmányi csoportjainak. A pedagógusok számára módszertani segítséget nyújtunk konzultáció, módszertani tréning, sőt, módszertani nap formájában, képzéseket és különféle oktatási rendezvényeket (pl. pedagógus nyílt nap), az Állatkertet felkereső csoportok számára kiemelt programsorozatokat (ún. fesztiválokat), foglalkozásokat, tematikus csoportvezetéseket szervezünk. Emellett számos kedvezménnyel igyekszünk elősegíteni, hogy minél több tanulmányi csoport felkereshesse intézményünket, és éljen azokkal a páratlan, egyedülálló oktatási, szemléltetési lehetőségekkel, amelyeket az Állatkert kínál.

Ráadásul az Állatkert pedagógiai kínálata nemcsak a környezetismeret, természetismeret, természettudományi gyakorlatok, illetve biológia oktatásában lehet kiemelkedő fontosságú, hanem egyéb tantárgyak és műveltségi területek (földrajz, kémia, fizika, matematika, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, informatika, vizuális kultúra, ének-zene stb.) esetében is hasznos segítséget nyújthat.

Az Állatkert részletes pedagógiai programkínálatát ide kattintva tekintheti meg.