Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tapírdagonya 2015. augusztus 19.

A kánikulát követő özönvízszerű esőzés sok kárt okozott Budapesten. Szerencsére az Állatkertben nem történt komoly baj, sőt, a dagonyázni szerető tapírok kifejezetten örülnek annak, hogy kifutójuk talaja egy kissé felázott.

A síkföldi tapír a trópusi éghajlatú Közép- és Dél-Amerika lakója. S mivel esőerdőkben, illetve vízfolyások mentén él, jó néven is veszi a nedvességet. Éppen ezért kifutójukban egy méretes medencét alakítottunk ki, amelyben kedvükre lubickolhatnak, s természetesen bőven jut nekik árnyék is, ha hűsölni szeretnének. A róluk való gondoskodásba időnként az időjárás is besegít.
A kánikulát követően lezúduló csapadék, amelyből hétfőn egy óra alatt annyi hullott, mint máskor egész augusztusban, sajnos sok kárt, gondot és nehézséget okozott Budapesten és az ország más tájain is. Szerencsére Állatkertünkben nem történt semmi különösebb baj, ami egyebek mellett a kertrekonstrukciós fejlesztési program részeként kiépített korszerű csapadékvíz elvezető és hasznosító rendszernek is köszönhető.
Persze a burkolatlan felületek egy része, így a parkrészek és néhány kifutó talaja felázott kissé. Ez történt a Dél-Amerika kifutóban is, ahol a tapírok különösképpen örültek ennek a fejleménynek, hiszen épp az ilyen vizenyős körülmények jellemzőek a természetes élőhelyükre. Ugyancsak nem estek kétségbe a vaddisznók és az ecsetfülű disznók, már csak azért sem, mert ezek az állatok szintén nem vetik meg az önfeledt dagonyázás örömeit. Szükség esetén persze mesterséges úton is tudunk nekik ilyen lehetőséget biztosítani, ám most ezt az időjárás magától megtette.