Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Testvéri szeretet az orangutánoknál 2021. január 22.

Igazi jó testvér módjára törődik született kisöccsével Lone, a hatéves orangután kislány: a kis Móricot rendszeresen elcseni az anyuka, Lia mellől, hogy egy kicsit babusgassa, és hogy együtt játszanak. Ez látható legújabb kisfilmünkön.

Az Állatkertünkben látható emberszabású majmoknak, így a gorilláknak és az orangutánoknak is, mindig nagy a közönsége. Hiszen szinte mindig meg lehet náluk figyelni valamilyen érdekességet. Főként azért, mert igazi közösségben élő állatokról van szó. Orangutánjainknál például nagyon érdekes azt figyelemmel kísérni, milyen a kapcsolat az idén világra jött orangután kisfiúk, az augusztusi születésű Móric és az októberi születésű Buda, illetve nővéreik, Lone és AnnaHanna között. Ez már csak azért is izgalmas, mert az orangutánoknál a fiatal nőstények éppen ilyenkor tanulják meg, hogy hogyan kell egy kölyökkel foglalkozni, hogyan kell gondját viselni. Egyrészt ellesik saját anyjuktól, másrészt ők maguk is sokat játszanak a kistestóval, babusgatják, szeretgetik őket.

Legújabb kisfilmünkben éppen ezt mutatjuk be: Lone, a hatéves kislány rendszeresen elcseni Móricot anyukája, Lia mellől, hogy egy kicsit babusgassa, és hogy együtt játszanak.

Mivel a koronavírus világjárvány miatt Állatkertünk átmenetileg nem fogadhat látogatókat, az interneten keresztül igyekszünk eljuttatni az állatkerti élményeket a nagyközönséghez. Ez a cél a mostani kisfilmmel is. Móricról, az augusztusban született orangután kisfiúról egyébként már korábban is tettünk közzé videót, melynek képkockáin a kicsi és anyukája közötti szoros kapcsolatot mutattuk be.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.