Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tevecsikó született 2015. április 21.

Idén sem maradunk tevecsikó nélkül. A Jenny nevű kanca ugyanis múlt héten egy életerős csikónak adott életet. A kislánynak bizonyult jövevény a Jamira nevet kapta, s már most is láthatja a közönség a Holnemvolt Parkban.

Kétpúpú tevéink sok-sok esztendeje rendszeresen szaporodnak, így az elmúlt időszakban szinte minden esztendőben világra jött egy-egy tevecsikó. Ez a hagyomány természetesen nem szakadt meg akkor sem, amikor tavaly tavasszal a tevék korábbi otthonukból a Holnemvolt Parkban számukra kialakított új karámba költöztek át. Mi több, a Holnemvolt Park történetének első újszülöttje épp a tavaly április elején született, Iliász nevű tevecsikó volt, akit egy héttel később egy másik, utóbb Ibrahimnak nevezett apróság követett. A két tavalyi születésű tevecsikó azóta sokat nőtt, és már nem is ők a legfiatalabbak a budapesti tevék között.

Jenny nevű kancánk ugyanis április 15-én egy újabb tevecsikónak adott életet. A gondozók a Jamira nevet adták a jövevénynek: ezt az arab eredetű női nevet leginkább „csinos” értelemben lehetne magyarra fordítani. A kicsit és az anyaállatot már most is láthatja a közönség, azonban nem a többi teve között, a nagy tevekifutóban, hanem egy kicsit hátrébb, az elkülönítő karámban érdemes őket keresni.

Az egy hetes tevecsikó régi budapesti tevedinasztia leszármazottja, hiszen nemcsak az anyja (Jenny), hanem az anyai nagyapja (Juszuf), valamint ezen az ágon az egyik dédnagyanyja (Johanna) is a Fővárosi Állat- és Növénykertben látta meg a napvilágot. Az ükanyja pedig szerepelt az Egri Csillagok című, 1968-ban készült színes, szélesvásznú magyar filmben. A kicsi apja viszont a Miskolci Állatkertben lakó Kalifa nevű tevecsődör, aki arról nevezetes, hogy számos hazai állatkertből hozzá viszik fedeztetni a tevekancákat. Jenny történetesen tavaly vendégeskedett a borsodi megyeszékhelyen (a tevéknél ugyanis bő egy évig tart a vemhesség), de például az Iringó nevű nyolcéves tevekanca bő egy hónappal érkezett haza egy hasonló „szerelmi kirándulásról”, amelyből majd jövő tavasszal számítunk tevecsikóra.