Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

„Tökfej” az állatoknak 2016. október 28.

Faragott tökből kaptak finomságokat az Állatkert lakói, köztük az ormányosmedvék, a gorillák, az orangutánok és az elefántok is. Ízlés szerint volt, aki csak a tökfejek tartalmáért lelkesedett, de a legtöbb állat magát a tököt is megette.

Mindenszentek előestéje, illetve az ilyenkor tartott az angolszász halloween nyomán ma már Magyarországon is elterjedt szokás a töklámpások faragása. Nincs ez másként az Állatkertben sem, ám nálunk a faragott tökök nem csupán dekorációként szolgálnak, hanem a közönség szemével nézve is mókás környezetgazdagításként állataink számára. Ilyenkor persze nem lámpást teszünk a tök belsejébe, hanem finom falatokat. A gorilláknak például mézet, napraforgómagot, kekszet, salátát és hagymát töltöttek a gondozók a „tökfejekbe”, és hasonló ínyencségeket kaptak az orangutánok is. Persze az emberszabásúak nemcsak a tölteléket, hanem magát a tököt is megeszik. Az ormányosmedvét viszont inkább csak a tök belsejébe rakott gyászbogárlárva és mazsola érdekelte. Ami pedig az elefántokat illeti, nekik meg sem kellett tölteni a töklámpásokat…

Az Állatkert egyébként sok programmal készül a mindenszentek négy napos hosszú hétvégéjére, illetve az azt követő őszi szünetre, illetve kedvezményekkel is, hiszen a 14 éven aluli gyermekeknek ebben az időszakban díjmentes a belépés. A részletes információkat ide kattintva olvashatja el.