Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Törpefürj csibék a Varázshegyben 2019. április 25.

Ismét apróságokról számolhatunk be: ezúttal a Varázshegyben látható kínai törpefürjeknél volt gyermekáldás. Összesen három tojásból kelt ki csibe április elején. A kicsikről való gondoskodásból mindkét szülő kiveszi a részét.

Három aranyos fürjcsibe cseperedik a Nagyszikla belsejében, a Varázshegyben látható kínai törpefürjeknél (Excalfactoria chinensis). Ez a faj nevével ellentétben nemcsak Kínában honos, hanem az egész délkelet-ázsiai szigetvilágban, sőt még Ausztrália egyes területein is előfordul. Emellett a világ szinte minden táján tartják díszmadárként is.

Találóan hívják viszont törpefürjnek, hiszen a Magyarországon is előforduló, sőt őshonosnak számító fürjhöz képest még feleakkorának sem mondható. Egy átlagos kínai törpefürj nemigen nyom többet 5 dekánál, így aztán nem meglepő, hogy a csibék kezdetben csak néhány gramm súlyúak.

A kínai törpefürjek mellett az elmúlt hetekben több más állatunknál is volt gyermekáldás. Így például az ázsiai vadkutyáknál, a vízidisznóknál, a nagy maráknál és a Bennett-kenguruknál is kölykök cseperedtek, sőt még a gyimesi racka juhoknál is kisbárányok hancúroznak. Egy kis szerencsével pedig már a vombatkölyköt is lehet látni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.