Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tortát kapott a szülinapos Asha 2014. február 14.

Emeletes tortát kapott Asha első születésnapjára. Az Állatkertünkben született népszerű elefántborjút pénteken délelőtt köszöntöttük fel. A tortából az anyukának, Angele-nek is jutott, és nem feledkeztünk meg Assamról, a papáról sem. Azért, hogy minél többen köszönthessék fel a kiselefántot, nemcsak ma, hanem szombaton és vasárnap is díjmentesen léphetnek be a 14 éven aluli gyermekek.

Dr. Sós EndreMa ünnepelte első születésnapját Asha, az Állatkertünkben egy éve világra jött elefántborjú. A jeles évforduló alkalmából tortával kedveskedtünk neki, amiből természetesen Angele, az anyaállat is kapott, mit több, az apáról, Assamról sem feledkeztünk meg. A születésnapos elefánt felköszöntésére a délelőtt folyamán, nem sokkal 11 óra előtt került sor. Az eseményre több óvodás és iskolás csoport, valamint számos család is érkezett.

A köszöntés előtt dr. Sós Endre vezető állatorvos foglalta össze Asha első tizenkét hónapjának történéseit, az ellés körülményeitől kezdve az első napok nehézségein át egészen a kicsi kedvenc szórakozásainak felsorolásáig. Szó esett például arról, hogy a cseperedő elefánt szeret a kifutóra berepülő galambokkal kergetőzni, illetve, hogy mostanában a kifejezetten neki készült, gumiabroncsokból összeállított labdával játszik a legszívesebben. Amint Sós doktor elmondta, Asha egyébként kifejezetten példás magaviseletű, jó kislány.

Közben az állatgondozók előkészítették a születésnapi tortát is. Az emeletes torta zabból, illetve zabdarából készült rétegekből állt, amelyek közé illatos réti széna került. A tortát gyümölcsökkel díszítették, a tetejére pedig egy arab 1-es számot formázó hosszúkás franciakenyér került. A torta alapanyagául szolgáló, zabból készült rétegeket egy mezőgazdasággal foglalkozó család ajánlotta fel az Állatkertnek. Egy másik tortát, amely különféle zöldségekből, darált céklából és zellerből, kölesből, illetve almaszeletekből készült, az Állatkert központi takarmánykonyhájának dolgozói készítettek el. Ezen a tortán sárgarépából volt kirakva az egyes szám. Mivel Asha mamájának, Angele-nek jelenleg rendetlenkedik a gyomra, ezért kímélő diétára van szüksége, ezt a tortát Assam, az apaállat kapta meg.

Az elefántok kifutóján elhelyezett emeletes tortát az istállóból kiengedett állatok, Asha és Angele kitörő örömmel fogadták, bár az első pillanatban nem vették észre, mivel úgy látszik, nem is számítottak ilyen meglepetésre. A torta felfedezése után azonban egyből hozzáláttak az elfogyasztásához. A tortaevés után a két állat súlyát is megmérték. A mérlegelés során Ashánál 515 kg-os, Angele-nél pedig 2765 kg-os súlyt mértek az állatgondozók.

Asha jelenleg Állatkertünk legnépszerűbb lakója. Az elmúlt 12 hónapban 227 alkalommal fogadták örökbe jelképesen az Állatkerti Alapítványnál. Annak érdekében, hogy a szülinapos elefántborjút "A főbejáratnál lévő cukrászdában elefántos csokoládéval várják az édesszájúakat"minél többen felkereshessék, péntekre, sőt szombatra és vasárnapra is díjmentessé tettük a 14 éven aluli gyermekek belépését. A főbejáratnál lévő cukrászdában elefántos csokoládéval várják az édesszájúakat, az új elefántcsarnok nézőtere pedig különféle családi programok, arcfestés és kézműves foglakozás színtere lesz mindhárom nap folyamán. A gyerekeket egyúttal arra is bíztatják, hogy rajzoljanak Asha születésnapjára. Az elefántborjúnak készített gyermekrajzokat később ki is fogja állítani az Állatkert.