Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tortát kapott Asha 2015. február 16.

Szombaton köszöntöttük fel Ashát születésnapja alkalmából. A kétéves elefántborjú egy különleges emeletes tortát kapott, amelyet szüleivel közösen fogyasztott el a ragyogó napsütésben. Asha felköszöntésére több százan voltak kíváncsiak.

Szombaton ünnepeltük Asha második születésnapját. A 2013. február 14-én született elefántborjút délelőtt 11 órakor köszöntötték fel a gondozók egy az elefántok szája íze szerint készült emeletes tortával. A hatalmas „tortalapokat” a galgahévízi Telek Pékség pékjei sütötték zabból, korpából és lisztből, a torta „krémjét” réti széna alkotta, s déligyümölcsök, illetve zöldségek is kerültek rá. A tetejére pedig egy kenyértésztából formált nagy kettes számot helyeztek: ezt ugyancsak a galgahévízi pékek remekelték.

A méretes tortát Asha a szüleivel, a 13 éves Angele-lel és a 14 éves Assammal közösen fogyasztotta el. Először csak óvatosan csipegettek a tortáról, majd Angele az egész emeletes tortát fölborította, mondhatni „felszeletelte” azt a családnak.

Az elefántborjú két évvel ezelőtt világrajövetele igen nagy eseménynek számított, mert előtte több mint ötven éven át nem volt Budapesten kiselefánt. A születésekor 70-80 kg-os jövevény az elmúlt két évben sokat fejlődött és most már 940 kilogrammot nyom. Ez ugyan nem kevés, és meg is felel az állat életkorának, de a felnőtt elefántokhoz képest Asha még mindig nagyon kicsi. Angele, az anyaállat, aki elefánt mértékkel igen törékeny, filigrán alkatú hölgynek mondható, 2,7 tonnát nyom, Assam súlya pedig megközelíti a 4,5 tonnát.

Asha felköszöntésére nagyon sokan voltak kíváncsiak, szombat délelőtt 11 órakor több százan vették körül az elefántok kifutóját. De nemcsak itt, hanem az Állatkert más pontjain is nagy volt a közönségforgalom, köszönhetően a sok látnivalónak, a kellemes időjárásnak, valamint az Asha születésnapjához, illetve a Bálint-naphoz kapcsolódó kedvezményeknek. Ezen a hétvégén ugyanis a 14 éven aluli gyermekeknek ingyenes volt a belépés az Állatkertbe, a szerelmespárok pedig ketten egy jegy áráért jöhettek be. A két nap alatt összesen 17.822 fő látogatott el hozzánk.