Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Trópusi élmények a Pálmaházban 2018. december 1.

Állatkertünket hideg időben is érdemes felkeresni, hiszen ilyenkor is nyitva vagyunk, fűtött állatházainkban pedig valódi trópusi klímát biztosítunk. A Pálmaházban például – ahol a lajhárok is laknak – észre se lehet venni, ha kint épp zimankó van.

Bár a tél beköszöntével az időjárás hidegebbre fordult, ilyenkor is érdemes ellátogatni az Állatkertbe. Egyrészt, mert az év minden napján nyitva vagyunk, másrészt, mert ebben az időszakban is bőven van látnivaló. Állatkertünkben ugyanis sok a fűtött állatház és beltéri bemutatóhely, s ezek némelyikében kifejezetten trópusi klíma uralkodik.

A legkellemesebb idő természetesen a Pálmaházban van. Ha valaki Budapesten trópusi klímára vágyik, ilyen éghajlati viszonyokkal legkönnyebben a Pálmaházban találkozhat. A sok délszaki növény csak fokozza a trópusi élményt, nem is szólva az itt bemutatott érdekes állatok sokaságától. Legtöbbjük az újvilág trópusi területeinek lakója, ezért is került a Pálmaház bejárata fölé az „America Tropicana" felirat. Egyébként itt laknak a lajhárok is, akik – mint a képen is látható – még akkor is fejjel lefelé függeszkednek, amikor épp az etetőtáljukat közelítik meg.

A Pálmaház, és a hozzá kapcsolódó, patinás Akvárium mellett több más nagy kiterjedésű, fűtött beltéri bemutatóhelyünk is van. Ilyen például a Szavanna-istálló, vagy a Nagyszikla belsejében kialakított Varázshegy, ahol összesen 16 fűtött vagy temperált tematikus bemutatóhely található, ráadásul ez a komplexum fedett folyosóval van összekötve az Emberszabású Majmok háza nézőterével. Fűtött bemutatóhelyeink közé tartozik még az Ausztrálház, a Xántus János-ház, a Madagaszkár-ház, az India-ház és az Elefántház is, nem is szólva Állatkertünk új játszóparkjáról, a Holnemvolt Várról, ahol egy háromszintes mese-játszóház, a Hetedhét Palota várja a nagyközönséget.