Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Új interaktív kijelzők segítik látogatóink tájékozódását 2021. augusztus 17.

A közelmúltban az Állatkert több pontjára korszerű, érintőképernyős, interaktív kijelzőket helyeztünk ki. Az új eszközök nemcsak látogatóink tájékozódását segítik, hanem segítségükkel sok érdekességet is elmesélünk a kert lakóiról.

Egy állatkerti látogatás akkor az igazi, látogatóink közben minden kérésükre választ kaphatnak. A kérdések egy része persze olyan praktikus információ, mint hogy merre van egyik vagy másik állat, melyik állatnál mikor kezdődik a látványetetés, a tréning, vagy más érdekes program, merre vannak a vendéglátóhelyek, a mosdók, vagy hol lehet pelenkát cserélni. Emellett azonban intézményünk egyik küldetése az ismeretterjesztés, a környezeti nevelés, és ezért fontosnak tartjuk, hogy látogatóink a nálunk látott állatokkal, növényekkel kapcsolatos kérdéseikre is választ kapjanak, és minden állatkerti látogatással egy kicsit többet tudjanak meg a természetről, az élővilágról.

Látogatóink tájékoztatására már eddig is sokféle eszközt bevetettünk, az Állatkert több pontján elhelyezett térképektől, iránymutató tábláktól, a legfontosabb információkat tartalmazó nyomtatott, térképes leporellótól az információs pavilon munkatársainak élőszavas segítségén át egészen az állatoknál elhelyezett információs felületekig, kiállításaink sok-sok interaktív eleméig, vagy azokig az élményprogramokig, ahol munkatársaink élőszóban mesélnek az Állatkert lakóiról.

Most újabb eszközt állítottunk a közönség tájékoztatása, illetve az ismeretterjesztés szolgálatába. Az Állatkert számos pontján elhelyezett interaktív, érintőképernyős kijelzők az alapvető látogatói információk mellett a nálunk bemutatott élőlényekről is sok érdekességet mutatnak be, sőt, élve az interaktivitás lehetőségével, az új eszközök segítségével játékos formában lehet ismerkedni az élővilággal. Akit 155 éves Állatkertük múltja érdekel, erről a témáról is sok érdekességet tudhat meg az érintőképernyős kijelzők használatával. A már meglévő tartalmat a jövőben is folyamatosan szeretnénk fejleszteni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.