Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Újabb kisfilm a tojásból kikelt világcsodáról 2019. szeptember 26.

Bár a közönségnek most még csak kisfilmen tudjuk megmutatni, igen fontos, világraszóló szakmai eredménynek számít a nálunk kikelt hangyászsün kölyök, aki sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. A legfrissebb felvételek a kicsiről.

Állatkertünk világszerte híres az itt bemutatott élő állatgyűjtemény változatosságáról, fajokban való gazdagságáról. Ennek részeként többek közt hangyászsünöket és sörényes hangyászokat is láthat a nagyközönség. Bár ennek a két állatnak a táplálkozása sok tekintetben hasonló, és ez megjelenik a nevükben is, valójában igencsak különböző állatokról van szó, amint azt nemrégiben megjelent cikkünkben alaposabban is bemutattuk.

Ezúttal kifejezetten a hangyászsünre, erre a különleges tojásrakó emlősre fókuszálunk, annál is inkább, mert hangyászsünjeinknél az év elején örvendetes gyermekáldás történt. A jövevény január 12-én kelt ki a tojásból, a költőerszényből március 12-én jött ki először, majd 25-én hagyta el végleg, s az ezt követő hónapokban a speciálisan a hangyászsünök igényei szerint készült költőládában cseperedett. Azóta persze sokat nőtt és fejlődött, úgyhogy most már nem annyira aprócska. Ha a korábbi híradásokban közzétett képeket és kisfilmeket összevetjük az állatról nemrégiben készült legújabb felvételekkel, akkor látható, hogy milyen nagyot nőtt az elmúlt hónapokban.


A kis hangyászsünt jelenleg sajnos csak filmen és fényképen tudjuk megmutatni, mivel még most is a legteljesebb nyugalomra van szüksége. De az Ausztrál Zónában és az Állatkert több más pontján is sok-sok egyéb látnivaló van, ami miatt érdemes ellátogatni hozzánk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.