Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Újabb kisfilm az állatkerti állatorvosok munkájáról 2020. április 6.

Újabb kisfilmmel folytatódik az állatkerti állatorvosok munkáját bemutató sorozat. A legújabb epizódban a nézők ismét dr. Sós Endrével tarthatnak, ezúttal a Sünispotályba, a mentett állatok bemutató mentőközpontjába.

Az állatkerti állatorvosok nemcsak az Állatkert saját állatainak egészségvédelméről, szükség esetén gyógykezeléséről gondoskodnak nap mint nap, hanem a mentett állatokról is. Szerteágazó természetvédelmi tevékenységünk részeként ugyanis vadállatmentéssel is foglalkozunk. Olyan Magyarországon őshonos, vadon élő, védett vagy fokozottan védett állatfajok egyedeinek mentéséről van szó, akik valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak. Az okok sokfélék lehetnek, sérült, legyengült, elárvult állatok egyaránt vannak védenceink között. A sérült, beteg állatokat meggyógyítjuk, a legyengülteket felerősítjük, az elárvultakat pedig felneveljük annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél többet közülük vissza tudjunk juttatni a szabad természetbe. A legérdekesebb esetekről, illetve a mentett állatok szabadon engedéséről egyébként rendszeresen be szoktunk számolni honlapunkon.

A mentőmunka keretében a tavalyi, 2019-es évben minden korábbinál több, összesen 2201 állatnak tudtak második esélyt adni elhivatott munkatársaink. Jóllehet a koronavírus járvány miatt nemcsak a kapukat kell átmenetileg zárva tartanunk a nagyközönség előtt, hanem – érthető módon – újabb mentett állatokat sem fogadhatunk további intézkedésig, mentőközpontunkban, a Sünispotályban most is 288 korábban mentett állat él, akikről nap mint nap úgy gondoskodunk, hogy semmit ne érezzenek meg a mostani rendkívüli helyzetből.

Az állatkerti állatorvosok munkáját bemutató kisfilmek sorozatában a legújabb epizód éppen abba a munkába enged bepillantást, amelyet állatorvosaink a mentett állatokkal kapcsolatban végeznek. A néző a kamerának köszönhetően dr. Sós Endre vezető állatorvossal, Állatkertünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatójával tarthat. Bár a felvételek még a koronavírussal kapcsolatos rendkívüli intézkedések bevezetése előtt készültek, az állatokról való gondoskodás most is ugyanúgy folyik tovább, munkatársaink továbbra is teszik a dolgukat.

Az Állatkertünkben végzett vadállatmentő munkáról itt olvashattok további részleteket, a mentőmunka aktuális híreit pedig itt találjátok.