Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Újabb lepkék a Lepkekertben 2022. június 28.

Egy hónappal ezelőtt huszonnégy faj több mint hatszáz egyedével kezdtük a Lepkekert idei szezonját. Nemrég megérkezett a második bábszállítmány is, mintegy négyszáz bábbal, és a korábbiakhoz képest három új fajjal.

A Lepkekert Állatkertünk különleges, szezonális – tavasz végétől kora őszig látogatható – bemutatóhelye, ahol látogatóink egy térben sétálhatnak a több száz színpompás trópusi lepkével, mintha csak a dzsungelben járnának. A lepkék bábállapotban érkeznek Costa Ricából, és bár legtöbb fajuk szaporításában korábban már jelentős tapasztalatokat szereztünk, jelenleg rendszeres bábszállítmányokkal biztosítjuk az utánpótlást.

Az induló állomány még május végén érkezett, az első utánpótlás pedig néhány nappal ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy a Lepkekert bábszekrényében is szinte folyamatosan látni lehet az újabb és újabb kikelő lepkéket, akik, miután szárnyukat felpumpálták és megszárították, kiröppenve csatlakoznak a Lepkekert légterében szálldosó társaikhoz.

A szezon kezdete óta huszonnégy lepkefajt láthatott a nagyközönség, a mostani szállítmánnyal azonban három további fajjal nőtt a bemutatóhely fajgazdagsága. A három új fal a tündöklő gyöngyöslepke, az ál-fehérsávos zebralepke, illetve a pompás kéneslepke.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.