Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

UNICEF Gyerekhang az Állatkertben 2018. november 20.

November 20-án a gyermekek világnapját ünnepeljük. Ez alkalomból – az UNICEF Magyarországgal közös program keretében – a gyerekek néhány órára átvették a felnőttek feladatait a Holnemvolt Várban, Állatkertünk új játszóparkjában.

Az UNICEF, azaz az ENSZ Gyermekalapja kezdeményezésére november 20-án a gyermekek világnapját ünnepeljük. Ugyanez a nap egyben az 1989-ben aláírt ENSZ gyermekjogi egyezmény évfordulója is. A jeles nap alkalmából az UNICEF Magyarország – a Gyerekhang nevű globális kampány részeként – Állatkertünket kérte fel arra, hogy néhány gyerkőc kipróbálhassa magát az Állatkert új játszóparkja, a Holnemvolt Vár munkatársaként.

A gyerekek közül volt, a Holnemvolt Vár központjában álló, a magyar állatmeséket felidéző játszóház, a Hetedhét Palota irányítását vehette át. A király és a várkapitány reggel közösen helyezték üzembe a játszóházat. A gyerekek kapcsolták be a játékokat, ellenőrizték működésüket, és arról is gondoskodtak, hogy a Hetedhét Palota állatai mindennel el legyenek látva.

Bemutató mentőközpontunkban, a Sünispotályban a sünök vizsgálatában segítettek, sőt, állatorvosunkkal együtt még egy mentett vércse szárnyán is kötést cseréltek. A Mesterségek Udvarában található Palota cukrászműhelyben pedig válogatott finomságok készítésében próbálhatták ki magukat a gyerekek.